Vakantietips

Boek nu je vakantie

Dagje Middelburg - wat te doen?

Vakantietips - maart 2022

Een gezellig dagje uit in Middelburg? Leuk! Middelburg is een bruisende stad met oude monumenten, hippe winkels en sfeervolle horecagelegenheden.
Dit zijn de leukste tips voor een dagje Middelburg:

Centrum Middelburg
Middelburg is een prachtige stad met een eigen charme en karakter. Ontdek bijvoorbeeld de verschillende pleinen. Iedere plein heeft een eigen uitstraling. Vooral op en rond de Markt vind je veel restaurantjes en cafés waar je lekker kunt eten en borrelen.

Tip: bezoek op donderdag of zaterdag de weekmarkt in Middelburg. De weekmarkt bestaat uit diverse kraampjes verspreid over de Markt.

Eten middelburg

Monumentenstad Middelburg
Middelburg telt meer dan 1000 monumenten! Wanneer je door het centrum van Middelburg wandelt, proef je de historische sfeer. Je ziet prachtige herenhuizen, oude kerken en pittoreske straatjes. Wil je zoveel mogelijk monumenten spotten? Maak dan een wandeling langs de grachten. Sla zeker de Kuiperspoort niet over. De Kuiperspoort is een schitterend hofje met huizen uit de 16de eeuw.

Tip: klim de 90 meter hoge Abdijtoren. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over Middelburg.

Grachten Middelburg

Winkelen in Middelburg
Ben je gek op shoppen? Ga dan naar het centrum van Middelburg. Je hebt hier een mix van grote modewinkels en kleine boetiekjes. Vooral de straat de Langeviele is geliefd onder shoppers. Sterker nog: het is dé gezelligste winkelstraat van Middelburg. Van speelgoed tot kleding: je vindt het hier allemaal. Ook spot je in deze straat meer dan 40 monumentale panden. Ontdek het zelf!

winkelen middelburg

Middelburg: heerlijk om een dagje te vertoeven!

Uitjes