Genieten doe je

in de prachtige natuur

2024
2025
Terug
Boek nu je vakantie

Stranden

In ZEE-land

Op ongeveer 2 kilometer van Camping Ginsterveld bevinden zich de kilometerslange stranden. De stranden zijn schoon en worden opgedeeld in verschillende secties. Zo is er een familiestrand, een watersportstrand, een luxe strand en een natuurstrand. Voor ieder wat wils dus!

Hier vind je een overzicht met de strandslagen, duin- en strandovergangen

images[0].title

Wandelen & Fietsen

Kilometerslange mogelijkheden

Iedere dag valt er wel weer wat nieuws te beleven rondom de camping. Ga er te voet of met de fiets erop uit! Wandel of fiets langs de kilometer lange duinpartijen. Het eiland Schouwen-Duiveland heeft een mooi wandel- en fietsroutenetwerk aangelegd. Het receptieteam kan je van meer informatie over de routes voorzien. 

Tip: Je kunt bij de receptie fietsen, fietsstoeltjes en kinderfietsjes huren. 

images[0].title

Boswachterij Westerschouwen

330 ha natuurgebied

Boswachterij Westerschouwen is het grootste bos in Zeeland. Ontdek het gebied te voet, per fiets of maak een mooie rit met je paard, het is allemaal mogelijk. Het speciaal aangelegde tegelpad is gecreëerd zodat ook mensen die minder mobiel zijn kunnen genieten. Onderweg vind je picknicktafels, fietsenstallingen, informatiepalen, een schuilhut en twee uitzichttorens. De boswachterij ligt deels tegen het strand aan, dus na een ochtend actief fietsen of wandelen, kun je lekker uitwaaien of relaxen op het strand. Bij de hoofdingang van het bos aan de Kraaijensteinweg staat de excursieschuur. De excursie schuur is het vertrekpunt van meerdere rondleidingen.

images[0].title

Grevelingenmeer

Watersportliefhebbers opgelet!

Op ongeveer 10 minuutjes met de auto ligt het Grevelingermeer, het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Veel watersportliefhebbers recreëren hier graag. De strandjes met ligweides hebben zwem- en surfzones tussen de beide dammen. Ook kanoën, roeien, zeilen, duiken en het maken van een rondvaart behoren tot de mogelijkheden van recreatie op het Grevelingenmeer. Hengelsportliefhebbers vinden vaak langs de dichtbegroeide oevers een rustig plekje. 

Meer over het Grevelingenmeer
images[0].title

Bunkers

Tweede Wereldoorlog

In Zeeland kom je regelmatig overblijfselen tegen uit de Tweede Oorlog. Op Schouwen-Duiveland kun je nog veel bunkers tegenkomen tijdens je fiets- of wandeltocht. In de Zeepeduinen en bij Slot Haamstede vind je ongeveer 40 bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op de hoge duin ligt de commandopost, de Walvisbunker. Deze bunker en de bijbehorende andere bunkers waren onderdeel van de Atlantikwall, de ruim 2.500 kilometer lange Duitse kustverdedigingslinie. Ontdek de Zeepeduinen, de rood-groene paaltjes wijzen de weg.

Wandelroute Zeepeduinen
images[0].title

Nationaal Park Oosterschelde

Natuurlijk genieten

Jaarlijks trekken er natuurliefhebbers naar de Oosterschelde.  Wist je dat Nationaal Park Oosterschelde het grootste Nationaal Park van Nederland is? Er valt ontzettend veel te beleven. Zo kun je er prachtig varen tijdens een rondvaart, verschillende routes bewandelen, naar uitkijkpunten toe gaan om bijvoorbeeld vogels te spotten, gaan duiken in het heldere water, een dagje vissen en nog veel meer.

Tip: Ga mee op rondvaart met het passagiersschip ‘De Onrust’. Wie weet kun je zeehonden en bruinvissen van dichtbij spotten!

Meer over rondvaarten
images[0].title

Beware Beach

Life is better at the beach

Voor de leukste strandactiviteiten ben je aan het juiste adres bij Beware Beach. Daar kun je terecht voor activiteiten op het strand zoals: boogschieten, powerkiten, kitebuggyen, blokkarten, standup paddlen, kayakken, funtube, banaanvaren, waterskieën, wakeborden en verschillende beachsporten. Onwijs veel mogelijkheden dus! 

Meer over Beware Beach
images[0].title

Zeil- en surfcentrum Brouwersdam

Actie op het water

Zin in een actieve dag op het water? Kom dan naar Zeil- en surfcentrum Brouwersdam. Hier kun je zoals de naam van het centrum al aangeeft zeilen en surfen. Je kunt daarnaast ook hier terecht om te suppen en bodysliden. Er worden diverse clinics georganiseerd. Ben je liever niet in het water te vinden? Daar is ook aan gedacht. Je kunt er namelijk ook longboards huren. 

Meer over Brouwersdam
images[0].title