Vakantietips

Boek nu je vakantie

Bezoek Renesse

Vakantietips - november 2021

Renesse ligt in de buurt van Camping Ginsterveld. Renesse is erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie of als je in de buurt bent. Renesse is een dorp vlak bij het strand, duinen en mooie natuurgebieden. Er valt zoveel te ontdekken. Van shoppen in hippe winkels tot genieten op een gezellig terras. Je vervelen is geen optie.

3 tips voor Renesse

Renesse strand
Wil je even lekker uitwaaien? Ga dan wandelen over het strand in Renesse. Het strand zorgt ervoor dat je je ontspannen en vrolijk voelt. Vooral als het niet zo druk is en de temperatuur niet te hoog is. Voel de wind door je haar, luister naar het geluid van de zee en de zingende meeuwen. En kijk goed om je heen, misschien zie je wel een zeehond op de zandbank liggen. 

Wil je met je kinderen naar het strand? Dan is familiestrand Jan van Renesseweg aan de rand van Renesse een aanrader. De leukste stukjes strand ontdek je hier. Kinderen kunnen hun lol op met met vliegeren en zandkastelen bouwen. Ondertussen geniet jij van de rust op het strand. Een fijne afsluiter van een dagje strand is een hapje en drankje nuttingen bij één van de populaire strandtenten. 

Wist je dat Renesse meer dan 17 kilometer schoon strand heeft? 

Strand Renesse
Foto: urszula_fotografie

Renesse bruist
Renesse bruist van de winkels, terrassen en de vele activiteiten. Je kunt hier heerlijk shoppen. In Renesse kun je ook goed eten. Je hebt er leuke eettentjes tot hippe wijnbars, dus laat je in de watten leggen! Een tip voor het eten van (Zeeuwse) specialiteiten is Restaurant De Wig.

Mosselen Renesse

Slot Moermond in Renesse
Een bijzondere plek in Renesse is Slot Moermond. Een prachtig kasteel dat stamt uit de 13de eeuw. De entree van Slot Moermond is indrukwekkend met haar brede oprijlaan en oude slotgracht. En dat niet alleen. Het Slot is gelegen op Landgoed Moermond, een 45 hectare tellend beschermd natuurgebied. Wie weet spot jij een ree of damhert op het landgoed.

Wist je dat Slot Moermond in Renesse een officiële trouwlocatie is?

Slot Moermond Renesse
Foto: urszula_fotografie

Uitjes