Vakantietips

Boek nu je vakantie

Dagje Renesse - wat te doen?

Vakantietips - november 2021

Een dagje uit? Ga naar Renesse! 
Renesse is erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie bij Ginsterveld of als je in de buurt bent. Renesse is een dorp vlak bij het strand, de duinen en mooie natuurgebieden. Er valt zoveel te ontdekken. Van shoppen in hippe winkels tot genieten op een gezellig terras. Je vervelen is geen optie.

3 tips voor een dagje Renesse

1. Bezoek het strand in Renesse
Wil je even lekker uitwaaien? Ga dan wandelen over het strand in Renesse. Het strand zorgt ervoor dat je je ontspannen en vrolijk voelt. Vooral als het niet zo druk is en de temperatuur niet al te hoog is. Voel de wind door je haar, luister naar het geluid van de zee en de zingende meeuwen. En kijk ook goed om je heen, misschien zie je wel een zeehond op de zandbank liggen. 

Wil je met je kinderen naar het strand? Ga dan naar een familiestrand, zoals het strand bij Jan van Renesseweg (aan de rand van Renesse). Ga samen vliegeren, zandkastelen bouwen of 'tekenen' in het zand. Sluit je dag af bij een strandpaviljoen. Bestel een borrelplank met een glas rosé. Dat is pas genieten!

Renesse heeft meer dan 17 kilometer
schoon strand!

Strand RenesseFoto: urszula_fotografie

2. Renesse bruist: ga naar het centrum!
Renesse bruist van de winkels, terrassen en de vele activiteiten. Je kunt hier heerlijk shoppen. Maak je dagje shoppen compleet met een lekker hapje of drankje. Er zijn namelijk leuke eettentjes en hippe wijnbars in Renesse, dus laat je in de watten leggen! Een tip voor het eten van (Zeeuwse) specialiteiten is Restaurant De Wig, in het centrum van Renesse. Smullen maar! 

Mosselen Renesse

3. Bezoek Slot Moermond in Renesse
Een bijzondere plek in Renesse is Slot Moermond. Een prachtig kasteel dat stamt uit de 13de eeuw. De entree van Slot Moermond is indrukwekkend met haar brede oprijlaan en oude slotgracht. En dat niet alleen. Het Slot is gelegen op Landgoed Moermond, een 45 hectare tellend beschermd natuurgebied! Wie weet spot jij een ree of damhert op het landgoed.

Wist je dat Slot Moermond in Renesse
een officiële trouwlocatie is?

Slot Moermond RenesseFoto: urszula_fotografie

Veel plezier in Renesse!

Uitjes