Vakantietips

Boek nu je vakantie

Dagje Zierikzee - wat te doen?

Vakantietips - februari 2022

Een dagje erop uit in Zierikzee? Wat een goed idee! Zierikzee is een charmant stadje vlakbij Camping Ginsterveld. Het is ongeveer 25 minuten rijden met de auto. Leuk om eens te bezoeken wanneer je op vakantie bent. In Zierikzee kun je namelijk prima een dag vertoeven. In deze blog vertellen we alle ins en outs van deze stad.

Zierikzee staat in de top 10 van 
Nederlandse monumentensteden!

Monumentenstad Zierikzee
Zierikzee is een échte havenstad en heeft een rijke historie. Zo zijn er meer dan 500 (!) monumenten in en rond de stad Zierikzee om te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de Lutherse Kerk en het voormalige Burgerweeshuis. Vooral de Sint Lievensmonstertoren, ook wel ‘Dikke Toren’ genoemd is niet te missen tijdens je bezoek aan Zierikzee. De ‘Dikke Toren’ steekt namelijk met 62 meter overal bovenuit. Tip: klim deze toren en geniet van het schitterende uitzicht over Zierikzee en de Oosterschelde.

Zierikzee- dikke torenFoto: urszula_fotografie

Zierikzee heeft prachtige bezienswaardigheden
Naast de vele monumenten zijn er ook prachtige bezienswaardigheden, die jouw tripje aan Zierikzee extra leuk maken. Ga bijvoorbeeld naar de Museumhaven en bewonder de oude schepen en scheepsmotoren of ga naar het Stadshuismuseum en kom alles te weten over de geschiedenis van Zierikzee.

13x9 toren buiten SHM met logo

Stadswandeling Zierikzee
Ook leuk om te doen: een stadwandeling maken door Zierikzee. Zierikzee is een fijne stad om doorheen te wandelen, ook met kinderen. Dwaal door pittoreske straten vol bijzondere woningen, langs fraaie gevels en oude stadspoorten. Tip: wil je even rusten na al het geslenter? Ga dan naar de prachtige haven en plof neer op een terras. Of loop naar de gezellige binnenstad. Hier vind je veel restaurantjes en bruine kroegen. 

Zierikzee vanaf de dikke toren -2 Foto: urszula_fotografie

In Zierikzee is genoeg te doen!

Uitjes